• Maria

Graafista suunnittelua Kaustiselta

Miten uudet innovaatiot syntyvät? Miten Keski-Pohjanmaan kaltaisen alueen yrityselämää voi piristää ja uutta liiketoimintaa synnyttää? Yksi vastaus tähän on eri alojen ammattilaisten kohtaaminen kasvokkain ja verkossa. Kun tietoisuus siitä, mitä osaamista alueella on ja kenellä tai millä yrityksillä, on uuden luominen todennäköisempää. #Keskipohjalainenosaaja kampanja esittelee alueen osaajia, tänään vuorossa graafisen suunnittelun ammattilainen Noora Perälä. Tunnetko sinä keskipohjalaisen osaajan, jonka ammattitaidon voisimme tuoda esille tai haluatko esitellä itsesi?

"Muutin muutama vuosi sitten Vaasasta Kaustiselle. Asun siis tällä hetkellä Kaustisella, Keski-Pohjanmaalla. Olen kotoisin Evijärveltä, joten Keski-Pohjanmaalla tuli vierailtua lapsena aina silloin tällöin, ihan outoon paikkaan en päätynyt asumaan. Tällä hetkellä teen graafista suunnittelua, muotokuvapiirtoa ja kuvituksia etänä Kaustiselta käsin. Asiakkaita löytyy joka puolelta suomea, ja jopa ruotsista asti.

Nautin etätöistä. Varsinkin kun voin työskennellä omasta työhuoneesta käsin ja päättää työaikani. Monesti aloitankin jo kuuden jälkeen aamulla, kun ei muutakaan tekemistä ole. Lisäksi on mahtavaa kun koira saa olla seurana ja makoilla vieressä kun teen töitä.

Käytän pääsääntöisesti graafisiin töihini tietokonetta, lähinnä Adoben ohjelmistoja, mutta luonnosvaiheessa käytän myös paljon kynää ja paperia. Kuvituksia teen käsin sekä koneella. Muotokuvat piirrän käsin paperille, joten pöydältäni löytyykin iso kasa erilaisia kyniä. Yhteydenpito asiakkaisiin toimii erittäin hyvin sähköpostitse tai facebookin kautta, mutta puhelin on erittäin hyvä lisä, sillä joskus on tärkeää saada yhteys heti. Myös sähköpostiin vastailu onnistuu puhelimen avulla."

#keskipohjalainenosaaja #graafinensuunnittelija