• Maria

Etänä rekrytoitu lestijärveläinen Tiina myy osaamistaan verkon välityksellä

Päivitetty: 16. touko 2019


Voisitko kuvitella, että et olisi koskaan tavannut työnantajaasi tai edes puhunut puhelimessa hänen kanssaan? Täysin etänä työtään kaavapiirtäjänä tekevän lestijärveläisen Tiina Pollarin rekrytointi tapahtui etänä vuosi sitten ja vielä tänäpäivänäkään, vuoden työsuhteen jälkeen, Tiina ei ole etelä-suomalaista työnantajaansa tavannut tai edes puhunut puhelimessa heidän kanssaan. Viestien vaihto tapahtuu sähköpostilla ja sosiaalisessa mediassa.

Joskus työpaikat löytyvät hyvin omalaatuisella tavalla. Näin kävi lestijärveläiselle Tiina Pollarille, joka tekee sivutoimena työkseen kaavoja itse luomallaan tavalla. Työ löysi Tiinan, kun Tiina oli aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja varsinkin Facebookin ompeluryhmissä, antaen auliisti neuvoja ompelunharrastajille. Eräälle yritykselle Tiina antoi usein neuvoja yksitysviesteissä ja Tiinan ammattitaito tuli näin ollen tulevalle työnantajalle tutuksi jo ennen rekrytointia. Jossain vaiheessa Tiina ehdotti työsuhdetta itse ja sai toivomansa sopimuksen. Työ on jatkunut etänä nyt vuoden ja tyytyväisyys on ollut molemminpuolista.

Tiina tiesi jo nuorena lähtevänsä käsityöalalle. Perheessä on ollut käsityöntekijöitä monessa sukupolvessa. Tiina suuntasi yläasteen jälkeen opiskelemaan vaatetusalaa ja on ammatiltaan vaatetusteknikko, lisäksi hän on suorittanut kaavapiirtäjä-leikkaajan ja artesaanin tutkinnot. Alan monipuolinen osaaminen on ollut aina kaiken käsillä tekemisen taustalla.

Tämänhetkisessä työssään KaavaPajan kaavapiirtäjänä Tiina muuntaa asiakkaan idean vaatteesta kaavaksi. Lisäksi hän toimii yrityksen omien myyntikaavamallistojen pääasiallisena suunnittelijana ja kaavoittajana. Yritys tarjoaa asiakkaille täyden palvelun mallimestari- ja kaavoituspalveluita: kaavoittaa ja sarjoa vaatemalli asiakkaan suunnitelmien mukaan ja laatia valmiit kaavapaketit ompeluohjeineen suoraan myyntiin tai tuotantoon. Näistä osa-alueista Tiina hoitaa peruskoon vaatteen kaavoituksen tietokoneavusteisesti ja toimittaa valmiit kaavat jatkokäsittelyyn sähköisesti. Lisäksi hän tekee kaavojen mallipiirrokset ja tarvittaessa ompeluohjeet.

Kaavojen luomisen lisäksi Tiina on Lestijärvellä koulunkäynninohjaajana, käsityön tuntiopettajana ja ompelukerhon vetäjänä sekä opettaa lyhytkursseilla kaavoitusta ja ompelua kansalaisopistossa. Lisäksi Tiina on tunnettu kasvo ompelulanien järjestäjänä, jossa ompeluharrastajat kokoontuvat viikonlopuksi yhteen ompelemaan omilla koneilla, materiaaleilla ja tarvikkeilla.