• Maria

Personal trainer palvelua netistä käsin

Entinen pesäpalloilija Teija Storbacka joutui nuorena lopettamaan pesäpallouran loukkaantumisen vuoksi mutta urheilu on ollut elämässä aina ja siihen liittyvä osaaminen kannattelee nykyistäkin työtä. Liiketoiminta verkossa kasvaa useilla aloilla ja Teijan yritys 2FitnessLovers on uranuurtaja alallansa tarjoamassa henkilökohtaisia ja kattavia hyvinvointipalveluja.

Veteliläinen Teija Storbacka muutti vuonna 2007 Wieniin Itävaltaan ja perusti oman personal trainer yrityksen 2008. Teijalla oli asiakkaita ympäri kaupunkia ja liikkuminen paikasta toiseen vei paljon aikaa työpäivästä. Teija on aina ollut ennakkoluuloton kokeilemaan uutta ja idea online-palvelun kehittämiseen tapahtui sattumalta, kun Teijan pitkäaikainen asiakas muutti kaupungista ja halusi jatkaa Teijan valmennettavana välimatkasta huolimatta. Teija huomasi, että valmennus toimii erinomaisesti myös Skypen kautta ja itselläkin säästyi aikaa, kun sai tehdä valmennustyötä kotoa käsin. Nykyisin Teija on yrittäjänä yhdessä itävaltalaisen miehensä kanssa ja heidän liiketoimintansa pääpaino on verkossa. He tarjoavat personal trainer palvelun lisäksi muita hyvinvointipalveluja, kuten ravinto-ohjausta. "Asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi on meidän kiinnostuksemme kohteena. Vaikka toimimmekin pääosin verkossa, palvelumme on hyvin henkilökohtaista ja palveluumme kuuluu myös säännöllinen kahdenkeskeinen keskustelu. Facetime, Skype, What's App, meidän oma sovellus. Yhteydenpitovälineitä on paljon ja vaihtelee asiakkaan mieltymyksen mukaan", Teija luettelee ja jatkaa: "Oma monipuolinen sovellus on tärkeä osa palveluamme ja mahdollistaa liiketoiminnan nopeankin kasvun, johon tähtäämme". Valttina Teijalla on pitkä ura liikunnan parissa; hän on pitkän linjan ammattilainen alallaan ohjaajana sekä kielitaito: yritys voi antaa henkilökohtaista palvelua suomeksi, englanniksi, saksaksi ja Teijan miehen tultua yritykseen mukaan myös italiaksi.

"Näen tämän tyyppisessä verkkoliiketoiminnassa mahdollisuuksia keski-pohjalaisille sekä kuluttajana että palvelun tuottajana: syrjäisessäkin paikassa asuva voi saada kotiinsa maailmanluokan palvelua, josta vain esimerkkinä liikunnanohjaus, netin ansiosta. Jos kääntää toisinpäin, missä tahansa, missä on netti, voi synnyttää globaalia liiketoimintaa oman osaamisensa ympärille, asiakkaiden löytäminen ei välttämättä ole helppoa, mutta se on mahdollista". Voisiko Teija antaa vinkkejä verkkoliiketoimintaa suunnittelevalle keski-pohjalaiselle? "Ilman muuta, jos siitä on hyötyä. Hokkuspokkus keinoa ei ole, sama pätee verkkoliiketoimintaan kuin mihin tahansa: menestyminen vaatii uskoa omaan juttuun ja paljon työtä. Verkkoliiketoiminnassa tärkeää on palvelun helppo ostaminen, ostopolun on oltava kunnossa verkkosivuilla. Lisäksi maksullisen materiaalin lisäksi on tarjottava ilmaista materiaalia, jotta kuluttaja saadaan tekemään ostopäätös: meilläkin on runsaasti ilmaisiakin YouTube videoita, joita katsomalla asiakas voi arvioida tykkääkö hän meistä ja haluaako ryhtyä asiakkaaksemme. Tasapaino ilmaisen ja maksullisen palvelun välillä on oma taitonsa.

Linkkinä Teijan 40 minuutin treeni. Ei muuta kuin kokeilemaan!

#keskipohjalainenosaaja #personaltraining #veteli #onlinebusiness #verkkoliiketoiminta